"Blue Bird - Innovation & Development" is een, in eind 2015 door Dustin Vogel, opgerichte eenmanszaak voor innovatie en ontwikkeling en onderhoud van maatwerk software.

In de ruime 18 jaar die ik al werkzaam ben geweest bij verschillende bedrijven als ontwikkelaar (waarvan 16 met Java) ben ik betrokken geweest bij vele Java en JEE projecten als een senior Java developer, adviseur, mentor en designer.

Bedrijven waar ik in het verleden werkzaam geweest ben en opdrachten voor klanten heb uitgevoerd zijn o.a.: Coss Holland, Percy Winter ICT, HOT Object en SpringTeam B.V. Ik heb hier met plezier bij deze bedrijven en alle klanten gewerkt. Bij deze bedrijven heb ik leuke collega's en leuke opdrachten gehad.

Ik heb veel ervaring met Java, JEE en aanverwante technologie├źn en ben een ervaren front-end en back-end developer.┬áTussen 1994 en 1997 heb ik bij Hogeschool Dirksen een HBO Informatica deelopleidingen gevolgd en sinds 1997 werkzaam als ontwikkelaar. Vanaf 1999 heb ik de stap gemaakt van C/C++ naar Java. Sinds jaar en dag ontwikkel ik back-end en front-end in diverse vormen. Van services en desktop applicaties t/m web applicaties.

De laatste jaren heeft de front-end meer de focus gekregen waarbij de koppeling naar de back-end belangrijk is gebleven. Sinds 2000 ontwikkel ik bijna altijd met en voor IBM tools zoals DB2, RAD (voorheen WSAD, VisualAge), IBM WebSphere Portal Server, IBM WebSphere Application Server. Andere ontwikkeltools en servers waarmee ik gewerkt heb zijn JBoss, Tomcat, Eclipse, LifeRay. Door de jaren heen heb ik met de meeste gebruikte JEE onderdelen gewerkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld XML,XSD, JSP, Servlets, JDBC, JNDI, JMS, EJB, JPA, JAX-WS en CDI.